top of page
Screenshot 2023-03-21 at 14.12_edited.jpg

טיפה רקע:

הכל התחיל מתסריט שכתבתי ב 2010, שהיה מבוסס עלי ועל קולגות שלי במסעדת ״פרונטו״ בתל אביב; היה קסם אמיתי בביחד שלנו והרגשתי שאנחנו כמו נשמות תאומות שפוגשות אחת את השניה בפעם המיליון. אז התחלתי לכתוב ״אותנו״ בכל מיני תקופות על ציר האבולוציה האנושית, כשכל פעם ״אנחנו״ דמויות חדשות שצריכות לעשות משהו ביחד באותו גלגול. כך נולדו חמשת הנשמות.

לאט לאט התרחב התסריט ונהיתה לי תחושה שאני לא אמורה לכתוב את זה לבד. הרי אם כל אחד יכול היה להיות בעצם מישהו אחר במציאות אחרת - אז זה הסיפור הזה הוא של כולנו וכולנו אמורים לכתוב אותו ביחד! לקריאה נוספת ליחצו על חזון יצירתי

משחק התפקידים הוא בשבילי האופן שבו ״הסיפור האינטואיטיבי״ מחבר בין כל האנשים, בכל המקומות בכל הזמנים וחוגג את האפשרות שאיכשהו הכל אחד. השתתפות במשחק מאמנת הקשבה שקטה לעצמנו ולאחרים, חושפת ידע מפתיע אודות האנשים והדינמיקה הקבוצתית, מרחיבה אופקים מחשבתיים, ריגשיים ורוחניים ומעמיקה בנו את הידיעה שכולנו (תמיד) ביחד בסירה הזו. 

איך קורה המשחק?

שלב ראשון: איסוף הקבוצה ובחירת היעד
חמישה אנשים בונים קבוצה ומחליטים לאן הם רוצים לנסוע בזמן על ציר האבולוציה האנושית - משנת 70,000 לפני הספירה ועד שנת 4000. אנחנו לא נוסעים לתקופת חיינו. את היעד אפשר לבחור ביחד כקבוצה או שמישהו אחד בוחר והאחרים נענים לבחירתו.

 

אם אתם צוות שחוקר נושא מסוים - אותו נושא יהיה זה שיכוון אותנו לאן לנסוע והוא יהיה הרוח שנושבת שמפרשינו.

אם אתם חבוצת חברים או שאת/ה רוצה לפתוח קבוצה, כדאי לבחור תקופה שמסקרנת אותך, שיש בה משהו מהותי שמושך אותך לחקור דרכו. את המשיכה הזו אפשר להרגיש גם בלי לדעת בדיוק מה הסיבה; אולי זה משהו ברוח התקופה, בטבע, בתרבות, באישיות מסויימת שחיה אז, בידע מסוים שהתגלה או יתגלה שם, או פשוט כי ככה :) אין חוקים, יש רק הקשבה למה שמתבקש ועם זה הולכים ומגלים תוך כדי. 

שלב שני: מסע אינטואיטיבי (מפגש אישי של שעתיים) 
אני פוגשת כל משתתף/ת בנפרד למסע אינטואיטיבי: את/ה שוכב/ת, עוצם/ת עיניים ואני מובילה אותך להרפיה. כאשר כל החושים מכוונים פנימה אך אנחנו עדיין נוכחים ומודעים לחלוטין, את/ה מדמיין/ת 10 מדרגות ואנו יורדים אל נקודת הזמן והמקום כדי לגלות את הדמות שלך.
 
המסע מרגיש קצת כמו לראות סרט ולהיות בסרט בו זמנית; אני שואלת שאלות כמו ״איפה את/ה, איך המזג אוויר, מה את/ה מרגיש/ה כשאת/ה פה...״, והתשובות פשוט מראות את עצמן. לאט לאט, בהקשבה וצייתנות למה שהמסע מראה, דמות מקורית וייחודית מגלה את עצמה ואנחנו מבקרים ב 4-5 תחנות משמעותיות לאורך חייה; חוויות שעברה, אנשים משמעותיים, רצונות, פחדים, חכמה שהיא יודעת וכמו כל אדם, הדמות הזו היא עולם ומלואו. אין מטרה מלבד להכיר ולדעת את הדמות הזו במובן העמוק ביותר.

עשיתי מאות מסעות כאלה, אני לא יכולה לתאר כמה אינטימי, מופלא וחכם זה, כל פעם מחדש.

את המסעות האישיים אני מתמללת ומביאה לכל אחד את המסע שלו/ה בשלב הבא >

שלב שלישי: בניית הסיפור - בריינסטורמינג קבוצתי (משך השלב 10-15 שעות בסופ״ש מרוכז או בכמה מפגשים)
עכשיו, כשיש לנו חמש דמויות שחיות באותו הזמן והמקום, אנחנו נפגשים כולנו בפעם הראשונה סביב שולחן בריינסטורמינג.

כל אחד מקבל את המסע הכתוב שלו ומשתף את האחרים בחיי הדמות שלו ובעולמה האישי. בזמן שאחד מדבר, האחרים רושמים הערות אינטואיטיביות מתוך מסעותיהם ודמויותהם - למשל: הוא קצת מעצבן אותי / למה אני נמשך אליה...? / הי, היא עברה ליד נהר עם גשר, גם אצלי במסע היה נהר / הממ, הוא עני, אני מנהל עסק, אולי הוא יכול לעבוד אצלי... / ועוד ועוד מתוך מה שעולה.

בדרך כלל, במהלך השעתיים הראשונות, אפשר כבר להרגיש וללהק את הנשמות התאומות שנפגשות בגלגול הזה - מיהו המורד, המנהיג, הרומנטית, הריאליסט והמשיחה. כעת, מתוך השיתופים וההערות האינטואיטיביות מתהווה לה רשת בסיסית של מערכות יחסים, מוטיבציות וקונפליקטים. בהתבסס על מאגר המידע והעולם שנוצר בין הדמויות והמשתתפים, בתנועה טבעית והקשבה ערה - אנחנו מגלים מה הדבר המשותף שעליהן לעשות בגלגול הזה. כך, צעד צעד, נבנה לו הסיפור האינטואיטיבי.

bottom of page