top of page

פיתוח יצירתי ליוצרים/ות ושחקנים/ות

להיות יוצר/ת זו תחושה פנימית ומי שמרגיש/ה ככה - יודע/ת. ישנה התרגשות וסקרנות וצורך בלתי מוסבר לבטא את הדבר הזה שמדבר מתוכי. יש משהו שמושך אותי ואני מרגיש/ה שאין לי ממש ברירה - אני של זה. 

עמוד זה מיועד בעיקר בשביל יוצרות/ים מתחום אומניות הבמה והכתיבה אבל גם אמנים/ות פלסטיים/ות, מוסיקאיות/ים, צלמות/ים וכל סוג אחר של אומנות יכולות/ים למצוא כאן מענה. כמו כן, מוזמנות/ים לקרוא גם ב - מסעות דרך מחקר או מסעות להתפתחות אישית.

 

"ראיתי את המלאך בתוך השיש וגילפתי אותו לחופשי."  מיכאלאנג'לו

(בשבילי) יצירה היא יישות חיה המבקשת לבוא לידי ביטוי בעולם. יצירה בחרה לעבור דרכך. דמות בחרה בך לגלם אותה. זוהי זכות גדולה וחיבור מיסתורי מרגש. ״הסיפור האינטואיטיבי״ מבקש לתת לחיבור בניכם/ן מרחב להקשיב זה לזו בדרך בלתי אמצעית, מעבר למחשבות, הרגלים, פחדים ורצונות. 

 

Screenshot 2022-01-16 at 21.37_edited.jp

המסע האינטואיטיבי, איך זה קורה:

המסע הוא מרחב בו את/ה נוכח/ת בהתמסרות ליצירה ופתוח/ה ושקט/ה לחוש אותה וממש להיות בה, להיות העולם, להיות הדמויות, להיות היא. 

אנחנו נפגשים/ות בחדר שקט או בזום ומשוחחים/ות בקצרה על היצירה / הדמות. מתוך השיחה עולים 2-3 דברים שאותם היא מבקשת לגלות לך דרך המסע. זה יכול להיות קשור בעלילה, בעולם, במסר או כל דבר אחר שנרגיש. אלה הם העוגנים שלנו ומכאן, אנחנו בידייים של המסתורין - הולכים בענווה וסקרנות ומתגלים דרך מה שקורה ברגע הזה.

במסע את/ה שוכב/ת, עוצם/ת עיניים ואני מובילה אותך להרפיה. כאשר כל החושים מכוונים פנימה אך אנחנו עדיין נוכחות ומודעות לחלוטין, את/ה מדמיין/ת 10 מדרגות ואנו יורדים/ות צעד צעד אל תוך עולם היצירה, לתוך נעליה של הדמות. מכאן, אני שואלת שאלות מתוך עניין וסקרנות למשל: איפה את נמצאת עכשיו, מה את לובשת, האם יש לך תחושה של גיל (בת כמה את), האם זה הבית שלך? והתשובות פשוט מראות את עצמן. מתוך התשובות, אנחנו נעים/ות בתחנות משמעותיות בחייה של הדמות כשהשאלות שהצבנו בהתחלה משמשות לנו כמאין מצפן. במסע נוכל לדעת את הדמות דרך מפגשים עם אנשים יקרים בחייה, דרך זכרונות ילדות, חוויות מעצבות, משאלות לב, חלומות בהקיץ אך בעיקר דרך ידיעות פנימיות שאת/ה חווה מתוך החיבור העמוק לדמות. זו חוויה מאד אינטימית וזה מרגיש קצת כמו לראות סרט ולהיות בסרט באותו זמן.
 

 

לפעמים במסעות מתגלות תפניות או פרטים מפתיעים, מסרים אודות העלילה או הדמויות שאולי לא צפית מראש. מעולה, זה השער שהיצירה מזמינה אותך לעבור בו. בימים שאחרי אחרי המסע, אני ממשיכה ללוות אותך בשיחות בריינסטורמינג על מנת לחדד את ההקשבה, לקבל בהירות ולהביא לידי ביטוי את מה שראית וגילית במסע אל תוך היצירה בפועל. 

מומלץ מאד גם לאנסמבלים:

החקירה דרך המסעות יכולה לעבוד ביחידים ומומלצת גם לאנסמבלים. המרחב שנוצר מתוך איחוד מוחות ולבבות מביא איתו עושר אדיר של ידע ונקודות מבט הפותחות אפשרויות שלא נראו לפני כן. (וגם, בעיניי זה הדבר הכי כייף שאנשים יכולים לעשות...)

איך יראה עולם היצירה שלך מתוך מסעם של הצלמת או מעצב התפאורה? מה יתגלה למוסיקאי אם יהיה נוכח במסעה של השחקנית הראשית? ומה יקרה כשיפגש כל האנסבל בחדר החזרות ויצליב חוויות אחרי שהיצירה דיברה אל כל אחד ואחת דרך תפקידו/ה הייחודי? 

השתתפות בסיפור האינטואיטיבי פותחת אופקים פנימיים וחיצוניים ביחסים של כל אחד/ת עם עצמו/ה, ביחסים עם היצירה ובדינמיקה שבין חברי/ות האנסמבל. זהו תהליך מגבש, מרגש ומפתיע המעמיק את האינטימיות של כולם/ן עם הכל ויכול להביא לפריצות דרך משמעותיות בעשייה עצמה

הכנה לאודישן:

לא משנה אם התפקיד שלכם קטן או גדול, דמות היא אדם בעולם. יש לה אופי, קצב, חוויות מעצבות, סיפור חיים ויותר מהכל, חיבור ישיר וייחודי איתכם.

מפגש זה אורך כשעתיים המורכבות מקריאה של החומרים שקיבלת, מיקוד שאלות מהותיות על הדמות והיצירה, מסע אינטואיטיבי (45 דקות) וצילום האודישן. אני מקריאה איתכם את הטקסט ונותנת הערות בימוי בהתאם לדמות ועולמה שזה עתה הכרנו. 

הספציפיות שמתגלה במסע וההיכרות האינטימית שנוצרת בינך ובין הדמות, מאפשרת נוכחות פשוטה ושקטה במהלך האודישן. 

bottom of page